Тодор Николов Ванто Трейд Ауто АД

Телефон: 02/ 975 31 68
Интернет страница: www.vantotrade.bg
Адрес: София , кв. Горубляне , бул. Самоковско шосе № 99

Ванто Трейд Ауто е основана през 1990 г. Тя е една от първите частни фирми в автомобилния бизнес у нас (до 2000 г. фирмата е изключителен представител и вносител на автомобилите с марките FIAT, LANCIA и Alfa Romeo в България), а председателят на СД – Тодор Николов е един от основателите на СВАБ (Съюза на вносителите на автомобили в България) и негов пръв председател.
През годините на прохождащата пазарна икономика в България, Ванто Трейд Ауто се наложи на нашия пазар като сигурен партньор за своите клиенти. Пез 1996 г. фирмата откри първия най-голям, не само за България, но и за региона, модерен търговско-сервизен център. Ванто Трейд Ауто е първата частна фирма, която през 1992 г. започва внос на тежкотоварни автомобили в България като оторизиран дилър на италианския гигант IVECO.

През 2006 година г-н Тодор Николов инициира и е един от основателите на БАВАТ (Българска Асоциация на Вносителите на Агротехника), на която е председател до 2009 г. и, в която членуват основните фирми на пазара на земеделска техника в България, представляващи най-известните и търсени марки машини.

Предмет на дейност:
Търговия със земеделска техника, сервизна дейност, резервни части и смазочни материали.