Български  English  

БАТА АГРО Есен 2015 официлно беше открит


 

В най-голямото изложение за селскостопанска техника в България участват над 170 фирми-изложители

 

БАТА Агро Есен 2015 официално беше открито от зам.-министъра на земеделието и храните Георги Костов в присъствието на представители на областната и общинската администрация на Стара Загора, членове на Българската асоциация на търговците на агротехника, чуждестранни гости, земеделски производители, медии.

 

Официалната програма продължи с обиколка на изложбените площи, след което започна информационен семинар, разясняващ мерките от ПРСР 2014-2020, организиран съвместно с МЗХ.

 

Изложението БАТА АГРО показва най-актуалното от света на земеделието - агротехника с възможност за тест драйв и демонстрации в работни условия, семена, торове, препарати.

„Това е най-голямото, вече утвърдено професионално изложение в България, което се развива според нашите очаквания", заяви Тодор Николов, председател на УС на БАТА АГРО. Той допълни, че за седемте си издания БАТА АГРО е постигнало зрялост и е утвърдило своя международен и специализиран характер, с акцент върху новите технологии в земеделието. На БАТА АГРО участват над 170 фирми-изложители, разположени на 37 000 кв. м изложбена площ. Изложението ще продължи до 11 септември на летището в Стара Загора.