Интервю на г-н Бунарджеив за радио Добруджа

Над 15% ръст на броят на изложителите се очакват на тазгодишното издание на БАТА АГРО (13 до 17 май). Това заяви в предаването „Класове" Христофор Бунарджиев - председател на Управителния съвет на Българската асоциация на търговците а агротехника /БАТА АГРО/. Той посочи, че до началото на март записаните изложители са със 7% повече от общия брой на всички фирми-участници през миналата година. Интересът се увеличава всяка година. За първи път ще има и чужди компании, които ще се представят директно. Бизнес моделът на БАТА АГРО е различен. Слоганът ни е „На полето и за полето", подчерта Бунарджиев. Той изтъкна, че на БАТА машините освен в статично положение могат да бъдат видяни и в действие на полето. На тазгодишното изложение е направена промяна в разположението и фирмите, предлагащи продукти за растителна защита са отделени, защото преди са оставали скрити от големите селскостопански машини. Записвания за участие могат да се правят до деня преди откриването, но знаете, че последните получават по-отдалечени места, каза председателят на БАТА. Относно смяната на ръководството в земеделското министерство, Бунарджиев каза, че е нормално да има притеснение у земеделците. Надявам се по-бързо да приключи създалата се ситуация. Най-печално ще е ако в края на годината, когато приключва първият програмен период, разчетите покажат, че са останали много неусвоени от сектора средства, коментира Христофор Бунарджиев.